CV de Grensülle

Carnavalsverein de Grensülle is opgericht in 1948 met het doel een eigen Vaalser carnavalscultuur te ontwikkelen, te onderhouden en te promoten.

Actuele gebeurtenissen:

3 days ago

CV de Grensülle Vols

🚨Attentie Attentie🚨

Aanstaande zaterdag 14 december trekken onze “kènger” weer door de straten van Vaals voor de jaarlijkse collecte 😃
Te herkennen zijn wij aan onze rode ❤️ jassen .
Tevens bezorgen wij de kerstgroet 💫 van de Grensülle.

Alvast bedankt voor jullie ondersteuning 👋
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kaarten 🎟 voor de Damenzitsoeng van Vaals, die plaatsvindt op zondag 19 januari, zijn verkrijgbaar in Grand café ZeRa in Vaals. 🗓

Het programma is wederom van hoge kwaliteit. De geweldige heren van Fauth Dance Company, het Kölsch orkest Palaver🎸, The 8 Team, d’r Sjlappe Kroam 🎷🎺🥁, de Palemiger Spatzen in starbezetsung. Uit Kölle Tanzgruppe Rezag Husaren, een highlight van de Kölsche carnaval. Als afsluiter de immens populaire Sven ohne girls🎤. De presentatie ligt in handen van de unieke Clara Zoerbier👛🌸🎀 en Maria Prömpeler.
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

CV de Grensülle Vols
View on Facebook

In januari hebben wij weer geweldige evenementen voor jullie georganiseerd. Zorg dat je erbij bent!!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

In de voorverkoop geen kaartje kunnen kopen voor de Damenzitsoeng? Ze zijn ook verkrijgbaar bij ZeRa!!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

CV de Grensülle Vols

De kaartverkoop 🎟 voor de jubileumsherenzitting 🎖(2 x 11) van Vaals, die plaatsvindt op zondag 12 januari, is op vrijdag 29 november van 19.00 tot 20.00 uur in Grand café Zera. 🗓
Het jubileums-programma mag er wezen: Cheerleader 👯‍♀️des 1 FC Köln, zangeres Jennifer Sturm, Kölsch orkest Dröpkes🎤🎸, Tonspreker Roger Schepers🎤, Sjpassminister Fer Kousen🤹🏼, D’r Leo, Roger Pierik, d’r Sjlappe Kroam🎷🥁🎺, dansmarieche Lynn🧚🏻‍♂️, de prachtige dames van TN Boom en als afsluiter de Stimmungskanone Big Benny👌🏼💥.
... See MoreSee Less

View on Facebook

⚪️🔴 VOLS ALAAF 🔴⚪️
CARNAVAL 2019-2020
CV DE GRENSÜLLE VOLS

Maandag 11 november start het nieuwe carnavalsseizoen. CV De Grensüllle zullen met een afvaardiging, het carnavalsseizoen symbolisch openen, middels een rondgang door Vaals. Bijeenkomst in uniform om 19.00 uur in het Vereinshoes. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze rondgang.🔃

De proclamatie van de nieuwe Prins va Vols vindt plaats op zaterdag 4 januari, de proclamatie van de Kèngerprins op zaterdag 11 januari 2020, in gemeenschapszaal de Obelisk.

De Herrenzitsoeng 🕺wordt georganiseerd op zondag 12 januari;
De Damenzitsoeng 💃🏾op zondag 19 januari; beiden ook in gemeenschapszaal de Obelisk /ZeRa inclusief afterparty!

Het PrinseJala ter ere van de Prins va Vols staat op de agenda gereserveerd op zaterdag 1 februari. 🍸

Auw Wieverdaach 🦹🏼‍♀️ valt in 2020 op donderdag 20 februari.

De kinderoptocht gaat door de straten van Vaals op zaterdag 22 februari. 🍭🍬

De dialectmis ⛪️ van en door pastoor Broekhoven op zondag 23 februari, zo ook de sleuteloverdracht 🔑 en de receptie 🤝 van Kèngerprins en Prins va Vols.

Maandag 24 februari trekt de grote carnavalsoptocht door de straten van Vaals. 🚒⛴👯‍♀️🕺🏼💃🚜🚌🚨

Dinsdag 25 februari vindt de officiële afsluiting plaats van het carnavalsseizoen 2019-2020.
Voor verdere informatie verwijzen wij naar onze website.

❌DE GRENSÜLL VAN ’T JOAR 2020❌
In vroegere jaren werd in Vaals de verenigingsman- of vrouw van het jaar uitgeroepen. Een man of vrouw, die zich op uitzonderlijke wijze had ingezet voor het verenigingsleven in Vaals.
De Grensülle willen, nu en in de toekomst, middels deze uitroeping stil staan bij mensen die zich op een voorbeeldige wijze inzetten of hebben ingezet, voor de samenleving in Vaals in de breedste zin van het woord. Deze personen zorgen door hun inbreng en positieve instelling voor versterking van de verbinding in Vaals. Een vrijwilliger, een ondernemer, een overheidsfunctionaris, een vrouw of man, jong of oud. Kortom iedereen die op een zeer positieve wijze, zijn of haar bijdrage levert of heeft geleverd aan de Vaalser samenleving, komt hiervoor in aanmerking. Zaterdag 4 januari in gemeenschapszaal de Obelisk, zullen de Grensülle tijdens de proclamatie van de Prins van Vaals, voor de eerste keer bekendmaken wie deze eerste ‘Grensüll van het jaar’ wordt.😁👊
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

CV de Grensülle Vols

Met groot verdriet hebben wij vandaag kennis genomen van het overlijden van ons zeer gewaardeerd lid en onze vriend Hans Mommer.
Hans was niet alleen ruim 44 jaar lid van onze vereniging, hij was onder andere ook oad-prins, oad-ceremoniemeester, oad-president, erelid en mede namens de familie Mommer lid in de Orde van de 3 Sjtèng.
Hans was een ‘vereinsmaan’ zoals je je die alleen maar wensen kan. Voor het vele goede werk dat hij gedurende al die jaren in het belang van onze vereniging heeft gedaan zullen wij hem met grote dankbaarheid gedenken.

Wij wensen de familie veel sterkte met dit grote verlies.

Adieë Hans
... See MoreSee Less

View on Facebook