CV de Grensülle

Carnavalsverein de Grensülle is opgericht in 1948 met het doel een eigen Vaalser carnavalscultuur te ontwikkelen, te onderhouden en te promoten.

Actuele gebeurtenissen:

10 hours ago

CV de Grensülle Vols

De posters zijn inmiddels verspreid in de kern Vaals. Hopelijk willen jullie deze ook ophangen. Voor de duidelijkheid, in brievenbussen met nee/nee sticker zijn geen posters ingegooid.
Mochten mensen nog een poster willen, ook buiten de kern Vaals, dan zijn deze af te halen bij Friture Delnoye in Vaals.
... See MoreSee Less

View on Facebook

🥲Vandaag helaas ook geen Damenzitsoeng. Toch nog even terugkijken vandaag naar de geweldige sfeer van vorig jaar! 💖🥂👙💃
Op naar 2022!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

VÖLSER VA ’T JOAR 2021
Tijdens het carnavalsseizoen 2019-2020 werd Herman Wehkamp als eerste Völser va ’t Joar uitgeroepen door de organiserende carnavalsvereniging van Vaals: CV de Grensülle Vols. Herman was en is een echte verbinder en organisator in het Vaalser verenigingsleven.
Het carnavalsseizoen 2020-2021 gaat zoals u weet niet door en het afgelopen jaar stond vrijwel geheel in het teken van Corona. Een seizoen waarin het sociale leven en verenigingsleven vrijwel tot stilstand is gekomen. Iedereen, groot en klein, oud en jong, vrouw en man ondervindt ook in Vaals de gevolgen van deze onwerkelijke tijd. Iedere Vaalsenaar draagt zijn steentje bij om deze crisis te overwinnen. Iedere Völser is daarom verbindend voor de Völser samenleving. Voor de Grensülle is het dan ook moeilijk een Völser va ’t Joar te proclameren. Het leek ons in het kader van “Hou Poal #Hou Vols”, het beste deze prijs aan iedere Vaalsenaar uit te reiken. Daar dit in werkelijkheid middels de overhandiging van deze onderscheiding niet kan, willen we deze symbolisch overhandigen aan de eerste burger van Vaals, burgemeester Harry Leunessen. Ook deze “Vaalsenaar”, had zich 2020 anders voorgesteld. Meteen na zijn installatie kwam de wereld in de macht van Corona. De burgemeester probeerde via social media en andere media de Vaalsenaren te verbinden en te confronteren met de gevolgen van Corona. Als eindverantwoordelijke voor de veiligheid in Vaals probeerde en probeert hij de Vaalsenaren te overtuigen om zich te houden aan de Corona maatregelen. Hij doet dit met heel veel inzet en het nodige begrip voor een ieders moeilijkheden in deze vervelende tijd.
Beste Vaalsenaren, carnavalsvereniging de Grensülle reikt de onderscheiding “Völser va ’t Joar 2021”, in het kader van Corona, uit aan burgemeester Harry Leunessen, symbolisch voor iedere Völser in het teken van “Hou Poal #Hou Vols”.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

CV de Grensülle Vols

Herrenzitsoeng nostaljie! ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

CV de Grensülle Vols

Herrenzitsoeng nostaljie! Óp noh 2022!🥲😜 ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

CV de Grensülle Vols

Huuj jèng Herrenzitsoeng! 😢😩

Óp noh 2022!! ❤️🤍❤️😊
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

CV de Grensülle Vols

CARNAVAL IN VAALS 2021
Normaal zouden we op 2 januari jongstleden de nieuwe Prins va Vols geproclameerd hebben. Helaas moet de nieuwe Prins een jaartje wachten. Zondag 3 januari zou de dag zijn van de nieuwe Kèngerprins va Vols. Ook deze hoogheid moet nog een jaartje geduld hebben.
Voor de mannen: géén Herenzitting en Afterparty op zondag 10 januari. Voor de dames: géén Dameszitting en Afterparty op zondag 17 januari. Voor de kinderen: géén carnavalszitting, springmiddag en kinderoptocht. Voor de nieuwe Prins: géén Prinsejala. Géén Auw Wieverdaach, géén dialectmis en sleuteloverdracht, géén prinsenrecepties en géén grote carnavalsoptocht. En uiteraard géén absjloes.
Voor een carnavalist niet voor te stellen. Toch is dit de werkelijkheid in 2021. Voor iedereen, ook voor de niet carnavalist, een lastige en onwerkelijke tijd. Toch wil de organiserende carnavalsvereniging van Vaals, CV de Grensülle Vols, een beetje kleur brengen in de straten van Vaals. De carnavalsvlag (van CV de Grensülle Vols of van de ondernemersvereniging Samen Vaals) is hiertoe natuurlijk, zoals ieder jaar, een prima attribuut. Echter in 2021 doet CV de Grensülle iets extra’s. Bij gemeenschapszaal de Obelisk is de poster te zien die in de maand januari verspreid wordt. Ieder huishouden in Vaals ontvangt een voor deze tijd gepaste, fleurige carnavalsposter. Met een lach en een traan en het thema “t is wie ‘t is “. Gelieve deze poster (op raam of deur) duidelijk zichtbaar vanaf de straat op te hangen. Op de poster staat een Vaalser ras-carnavalist, Hans Habets. Hans neemt al 46 jaar deel aan de grote optocht als Einzeljenger. Ook Hans heeft het niet makkelijk en verheugt zich op betere tijden. Laten we Vaals een beetje opfleuren.
Vols Alaaf.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Fröhlieje Weihnachte!!! ... See MoreSee Less

View on Facebook